top of page

האם טופס לידים היא הדרך הנכונה עבורכם לגיוס לקוחות?

  • תמונת הסופר/ת: הדר מנדלסון
    הדר מנדלסון
  • 16 בינו׳ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

אם אתם מפרסמים בדיגיטל או לא, כנראה שיש לכם טופס להשארת פרטים באתר ("טופס לידים" בז'רגון המקצועי). לטופס יש שימושים רבים אך המרכזי שבהם הוא כמובן אמצעי ליצור קשר עם האדם שהשאיר פרטים ולהציע לו שירות בהתאם לפנייתו. אך האם זה האמצעי הנוח ביותר לייצר לקוחות משלמים? ומה אם.. בכלל עדיף שיהיה קל ליצור אתכם קשר בזמן אמת? אז בפוסט הזה אני אבחן איזו דרך עדיפה לכם בשביל לגרום לגולשים לדבר איתכם.





טופס לידים


אז זו בעצם השיטה המוכרת והידועה לאיסוף פרטים של לקוחות פוטנציאליים - טופס השארת פרטים קצר ונוח שמאפשר לכם ליצור קשר עם הגולש כשאתם מקבלים את הפרטים.


מה היתרונות בשיטה זו? היתרון המרכזי של השיטה הוא היכולת לשמור את הפרטים של האדם שביצוע פנייה (תלוי בהסכמתו כמובן) ולייצר שיווק חוזר אליו עם הצעות ערך. מעבר לכך, אתם יכולים לבצע את השיחה ללקוח בזמן שנוח לכם.


ומה החסרונות?

ובכן, אתם בעצם כופים שיטת תקשורת חד כיוונית עם הלקוח הפוטנציאלי - תשאירו פרטים כדי שנחזור אליכם עם שיחת טלפון יחד עם כל המידע. בדרך זו אתם עלולים להפסיד המון לקוחות פוטנציאליים רק בגלל שלא יצרתם עבורם מדיום נוח ליצירת תקשורת איתכם.


קצת פרטים על דור ה-Z (ולא רק)

אי אפשר לדבר על אמצעי ליצירת קשר עם העסק שלכם מבלי לדבר על הבדלי תקשורת בין דוריים. ע"פ כתבה בגלובס שמצאתי, בני דור ה-Z (ילידי שנת 95' ואילך) הינם בעלי הרגלי תקשורת שונים משאר הדורות: ממעטים לדבר בטלפון, מנהלים תקשורת במגוון באמצעות מעגלים שונים (סושיאל-מדיה לדוגמא) ומעדיפים מסרים קצרים. אך החלק שהכי משמעותי לנושא הפוסט הזה הוא המידיות שבהם הדברים צריכים לקרות - כולל מידע לגבי מוצר שהם מתעניינים בו. לפי דעתי ההרגלים האלו גולשים כבר לגילאים יותר בוגרים ועסק שלא ישכיל להתאים את צורת התקשורת עם קהל היעד - יפספס אותו.


תקשורת זמינה ומהירה

אז הבנו שאולי יש דרך אחרת מאשר טופס לידים, אז איך מתקדמים מפה? אני ממליץ לשים דגש על 3 עקרונות חשובים:

  1. זמינות

  2. מהירות

  3. קלילות

זמינות

העיקרון הזה יכול לבוא לידי ביטוי דרך אפשרות לשיחת ווטסאפ בלחיצת כפתור, מענה לתגובות בפייסבוק או פניות באינבוקס ועוד.


מהירות

העיקרון הזה בא לידי ביטוי ע"י תשובות מוכנות לשאלות נפוצות באתר, בוטים בווטסאפ ובפייסבוק ועוד אלמנטים שיעזרו ללקוח הפוטנציאלי לקבל תשובות אודות השירות שלכם במהירות.


קלילות

אנשים לא אוהבים להרגיש שמכניסים אותם לתקשורת מחייבת, או שהם גורמים לנותן השירות תחושה שהם הולכים לקנות למרות שבפועל הם רק מתעניינים ותו לא. בשלב של ההתקשרות הראשונית עם העסק שלכם, שמרו את השיח קליל ולא מחייב בכלל.


אז אילו עסקים צריכים להשתמש בטופס לידים ואילו דווקא לא?

שאלה טריקית. בגדול, העסקים היותר וותיקים כמו עריכת דין\ביטוח\לימודים וכו'. בעסקים אלו סיכוי גבוה יותר שהקהל יעדיף שיחזרו אליו עם הצעת מחיר לגבי עניין כלשהו מאשר לפתח שיחה בווטסאפ לגבי זה. מהצד השני - קהל המתעניין בעסקים כמו חדר כושר\גלידריה\מוצרי איפור יעדיף כנראה לבצע שיחה קלילה ומהירה בצא'ט בווטסאפ מאשר להשאיר פרטים ושתחזרו אליהם עם תשובה.


סיכום

בנושא רחב כמו תקשורת עם לקוחות, ישנן הרבה תשובות לשאלה "מה הדרך הכי טובה לייצר לידים".

אני ממליץ לכם לבצע מחקר על הקהל שלכם, לבצע בדיקות במערכות הפרסום ובנכסים הדיגיטליים וכך תוכלו להגיע לתשובה המתאימה לעסק שלכם. בהצלחה!



מתלבטים איך לנהל את השיח עם לקוחות פוטנציאליים? בואו נדבר :)

Comentários


איזה כיף! אחזור אלייך בהקדם

הצטרפו לקהילה

ספרו לי איזה נושא מעניין אתכם ועל מה הייתם רוצים לקרוא בבלוג שלי

  • LinkedIn
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

 כל הזכויות שמורות להדר מנדלסון.

bottom of page