top of page

למה אתם צריכים להגיד לספק שלכם בדיוק מה לא אהבתם בתוצר

  • תמונת הסופר/ת: הדר מנדלסון
    הדר מנדלסון
  • 2 בספט׳ 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

הפעם בחרתי לכתוב על אתגר שעלול להיות מורכב עבור הספק (מנהל לקוח) לבין הלקוח - איך מעבירים ריג'קטים בצורה ברורה לגבי התוצר? כמנהל לקוחות שמתווך פעמים רבות בין הסטודיו המבצע לבין הלקוח שמקבל את התוצר הסופי, מצאתי לנכון להעיר נקודה שחוזרת על עצמה לא מעט וזה הפער בין איך שהלקוח רוצה את התוצר הסופי לבין איך שהוא מתאר אותו לספק שלו (במקרה הזה, מנהל הלקוח מטעם המשרד).


ממה מורכב עיצוב של תוצר גרפי?


אז קדימה בואו ניגש ישר ללב העניין: לפני שאנחנו ננתח מקרה לדוגמא, חשוב להבין ממה מורכב בעצם העיצוב:

  1. צבעים - הצבעים נגזרים בדרך כלל מצבעי המותג (כדי לייצר אחידות) אמנם, ישנם מקרים בהם המיתוג הראשי לא עולה בקנה אחד עם המסר שהלקוח רוצה להעביר בפרסום. לכן הלקח מהנקודה הזו לדבר על הצבעים השולטים בתוצר: האם הם משרתים את המסר שאתם רוצים להעביר?

  2. אימג' - כשמדברים על אימג' מדברים על מה שמופיע בתמונה בתכלס: האם הסצינה שבתמונה משרתת את המסר המרכזי? האם מדובר באיור או בדמויות? האם האנשים נראים אותנטיים? האם התמונה באיכות טובה? אולי שווה להוסיף פילטר? אולי מתאים סרטון בכלל? אולי הגריד הראשי של התוצר (בעיקר במודעות) לא תופס? כל אלו ועוד הם סעיפים ששווה להתייחס אליהם במהלך ניתוח התוצר.

  3. פונט - בהרבה מקרים המשהו הקטן הזה שמפריע לכם הוא הפונט: חשוב שתדעו שישנם פונטים חינמיים בהם ניתן להשתמש באופן חופשי, ומנגד יש פונטים בתשלום שניגשים אך ורק למי ששילם עבורם. במידה והפונט בו הספק השתמש לא נראה לכם, בקשו לקבל אופציות אחרות ולהחליט. חשוב לזכור - ישנם פונטים שנראים טוב בפורמט של מודעה, אך בתור טקסט רץ (נניח פסקה בדף נחיתה) הם עלולים להיות מציקים לעין ואף לא קריאים. חשוב להקשיב לדעה המקצועית של המעצב לגבי סוג הפונט הרצוי לתוצר הספציפי.

  4. קופי - הקופי זה המלל שמלווה את התוצר ומאוד תלוי בסוג התוצר: במודעת פייסבוק נניח אנחנו מדברים על 4 שורות פחות או יותר, בדף נחיתה אנחנו מדברים על 3 פסקאות לפעמים. חשוב שתדעו להפריד בין הקופי לבין האימג'. אם הבנתם שהקופי הוא הנושא שמפריע לכם - האם סגנון הכתיבה בעייתי? האם אלו מילים ספציפיות שהייתם רוצים להימנע מהן? האם הקריאה לפעולה בסוף הטקסט לא מספיק משכנעת? האם הטקסט לא מושך להמשיך לקרוא? האם פתיחת הטקסט נוגעת בנקודת כאב של קהל היעד?


טיפ אחרון לסיום: רפרנסים. הרבה פעמים הפער ביניכם לספק יכול להסתיים ע"י שיתוף רפרנס כמקור השראה לתוצר. גם כאן חשוב להסביר למה בחרתם ברפרנס הזה - ע"פ 4 הסעיפים פה למעלה.


אז זה המדריך המקוצר שלי להעברת משוב על תוצר גרפי שאתם מקבלים - כמובן שהאחריות המקצועית נמצאת אצל הספק שלכם והוא אחראי לדעת להוציא ממכם את מה שמפריע לכם, אך רשימה זו מעבירה מעט מהשליטה גם אליכם כדי שתוכלו להתייחס לעיקרי הדברים בצורה ברורה וחדה.


Comments


איזה כיף! אחזור אלייך בהקדם

הצטרפו לקהילה

ספרו לי איזה נושא מעניין אתכם ועל מה הייתם רוצים לקרוא בבלוג שלי

  • LinkedIn
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

 כל הזכויות שמורות להדר מנדלסון.

bottom of page