כפתור הנעה לפעולה - מה זה ואיך עושים את נכון
- הדר מנדלסון
- 12 בינו׳ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
כבר כתבתי בכמה מקומות לאורך הבלוג שלי שאחד הנקודות החשובות כשמפרסמים בדיגיטל היא הקריאה לפעולה, או בשמה האחר הנעה לפעולה (מונח מקצועי CTA CALL TO ACTION) שהמשמעות שלה בתאכלס היא להגיד לגולש מה אנחנו רוצים שהוא יעשה לאחר שהוא צפה בתוכן שלנו. בפוסט הזה אני אתמקד בכפתור הקריאה לפעולה באתר שלכם, על דגשים לעיצובו ומה לכתוב בו.
צבע הכפתור
המתח הגדול כשמדברים על צבע הכפתור הוא בין צבעים בולטים בצורה אבסולוטית (אדום וצהוב נניח) לבין צבעים שבולטים לעין לצד שילוב עיצובי עם שפת האתר.
אז לפי דעתי צבע הכפתור חייב לדבר באותה שפה עיצובית של שאר האתר - אם לדוגמא האתר שלכם הוא בצבעי ירוק-חום-לבן, כפתור אדום יהיה אמנם בולט לעין, אך יכער את הדף ואת חווית המשתמש הכללי באתר. בואו ניקח את הבלוג שלי לדוגמא:

צירפתי פה צילום מסך של החלק התחתון באתר שקורא לגולשים לשלוח הודעה עם הנושאים המעניינים אותם בשיווק העסק.
שימו לב שהכפתור ההנעה לפעולה הוא בשאר צבעי האתר, גדול ובמרכז הטופס.
מלל הכפתור
אחרי שעיצבנו את הכפתור, מה לגבי המלל? אז בכל מה שנוגע לטקסט בתוך הכפתור, אני מסמן 2 גישות מרכזיות:
מלל מפורט המתאר את התוצאה אליה שואף הגולש - אם ניקח את הכפתור המופיע פה למעלה, המלל שהיה מופיע הוא "אני רוצה לקבל עוד מידע".
מלל קצר ותכליתי המתאר את מהות הפעולה - כפי שמופיע כרגע בכפתור, "שליחה".
הגישה הראשונה היא קצת יותר שיווקית-מכירתית שמדברת עם הגולש, בזמן שהגישה השנייה תכליתית וקרה יותר. במקרה של האתר שלי, בחרתי להשתמש במלל תכליתי שמדבר ישירות על מהות הפעולה ולא להרחיב את המלל (גם מטעמי אסתטיקה).
סיכום
אז כשאתם בונים את האתר שלכם באופן עצמאי ולא נעזרים במעצב אתרים, חשוב לזכור 2 דברים מרכזיים כשמתכנים את כפתור ההנעה לפעולה:
צבע הכפתור צריך להיות בולט, אך גם מדבר בשפה העיצובית של האתר
מלל הכפתור צריך להיות בהתאם למהות הפעולה אותה אתם רוצים שהקורא יבצע או בהתאם לתוצאה אליה הגולש רוצה להגיע.
מתבלטים איך לתכנן את הכפתור הנעה לפעולה באתר שלכם? שלחו לי הודעה ואשמח לעזור :)
Commentaires