top of page

האם ללחוץ על הכפתור של בוסט פוסט?

  • תמונת הסופר/ת: הדר מנדלסון
    הדר מנדלסון
  • 19 בדצמ׳ 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

יצא לי לשמוע מכמה בעלי עסקים את המשפט: "מה הסיפור לעשות פרסום באינסטגרם, פשוט לוחצים על כפתור ה-BOOST POST" אז זהו, שלא בדיוק. מבלי להיכנס לאסטרטגיות שיווקיות - כפתור הBOOST POST הוא לא ניצול נכון של תקציב הפרסום שלכם. בבלוג הזה אני אדבר על למה לא כדאי להשתמש בו:



BOOST POST

אתם לא יכולים להגדיר את מטרת הקמפיין


במערכת הפרסום של פייסבוק קיימים כמה סוגי קמפיינים עם מטרות שונות - המרות\מעורבות\תנועה לאתר ועוד. כל סוג קמפיין מכוון למטרה עסקית ספציפית - קמפיין המרות מטרתו להניע אנשים לבצע פעולה ספציפית באתר שלכם, קמפיין מעורבות מטרתו לייצר אינטראקציה של הגולשים עם התוכן שלכם וכך הלאה. מעבר לעובדה שכל קמפיין משרת מטרה אחרת לאורך המשפך השיווקי -כשאתם לוחצים על BOOST POST אין לכם את היכולת לבחור את סוג הקמפיין וברירת המחדל של הקמפיין היא מעורבות.


אתם לא יכולים להגדיר את הקהל בצורה נכונה לצרכים שלכם


לסעיף הזה יש שני אלמנטים - מקצועי וטכני. בצד המקצועי, הגדרת הקהל דורשת ניסיון והבנה לגבי נפח הקהל האופטימלי לקמפיין. כמה חיתוכים להגדיר בקהל מבחינת תחומי עניין? האם קהל של 2 מיליון איש באמת רלוונטי לעסק שלי? איך אני מחלק את קבוצות המודעות שלי מבחינה נכונה? ועוד שאלות שצריכות לקבל מענה מקצועי לניצול נכון של התקציב שלכם. בצד הטכני של ה-BOOST POST, אין לכם אפשרות להגדיר איזה קהל אתם לא רוצים שייראה את המודעות שלכם - אם נניח אתם רוצים להחריג אנשים שאוהבים ספורט מהקהל שלכם? בדרך הזו האופציה לא קיימת, וכך אתם בעצם "שופכים" תקציב על קהל לא רלוונטי.


אתם לא יכולים לשלוט במיקומים שבהם יוצגו המודעות

במערכת הפרסום של פייסבוק אתם יכולים להגדיר את המיקומים המדויקים שבהם המודעה שלכם תוצג: סטורי אינסטגרם, פיד אינסטגרם, צד ימין בפייסבוק, פיד פייסבוק, רק בדסקטופ או רק במובייל ועוד ועוד.. דרך האופציה של BOOST POST אתם יכולים לבחור רק ברמת הפלטפורמה - פייסבוק\אינסטגרם. הגדרה של מיקומים רבים פשוט לא רלוונטית לרוב סוגי המוצרים וכך למעשה מתבזבז תקציב פרסום לשווא.


אתם לא יכולים לעשות אופטימיזציה

החלק הכי משמעותי שאתם צריכים להכיר: פרסום בדיגיטל מתבסס על נקודת ההנחה של שיפור מתמיד של הביצועים על בסיס הדאטה שמתקבלת מהמקפיינים. פרסום דרך כפתור ה-BOOST POST לא מאפשר לכם לבצע אופטימיזציה (שיפור הקמפיינים, בשפה פשוטה) וכך למעשה אתם משקיעים תקציב בתצורת "שגר ושכח" מבלי יכולת לנתח את הנתונים ולהסיק מסקנות לגבי הקמפיינים שלכם.



סיכום

בפוסט הזה הסברתי למה אתם צריכים לחשוב פעמיים לפני שאתם לוחצים על כפתור ה-BOOST POST - אמנם זה נראה מאוד מפתה ונוח להיחשף לקהל רחב בתוך כמה דקות, אך אם כבר החלטתם שאתם רוצים לפרסם את העסק שלכם בדיגיטל - חפשו אחר מדריכים איכותיים ביו-טיוב שיסבירו לכם כיצד, או שתעזרו באיש מקצוע שיוודא שהתקציב שלכם מנוצל כראוי.


יש לכם עוד שאלות לגבי פרסום בפייסבוק\אינסטגרם? בואו נדבר :)


コメント


איזה כיף! אחזור אלייך בהקדם

הצטרפו לקהילה

ספרו לי איזה נושא מעניין אתכם ועל מה הייתם רוצים לקרוא בבלוג שלי

  • LinkedIn
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

 כל הזכויות שמורות להדר מנדלסון.

bottom of page