top of page

איך מפרסמים בעזרת ממים(MEMES)?

  • תמונת הסופר/ת: הדר מנדלסון
    הדר מנדלסון
  • 23 ביולי 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

האמת היא שאין על ממים: אני זוכר שהתחלתי להשתמש בממים בקבוצת ווטסאפ של מקום העבודה שלי בשביל לצחוק על כל הדברים הכבדים והמבאסים שקורים בשגרה. אפילו התחלתי ככה עם בנות כדי לשבור את הקרח עם בדיחות אוניברסיטה. ואם ניקח את זה לרמה החברתית - ממים זו בעצם דרך להביע את עצמנו, כלי להגחיך סיטואציה מסוימת בדרך שכולם מבינים. בתקופה שבה תשומת הלב קופצת כל הזמן ממקום למקום, MEME הוא כלי פשוט להעביר מסר במהירות ובקלילות.



אז מה זה בעצם MEME?

מדובר לרוב על סצינה (צילום מסך בתכלס) מסויימת מתוך סדרה/סרט/משחק מוכרים, שאליה משלבים מסר מסויים שאנחנו בוחרים להעביר. הסצינה יכולה לכלול משפט שנאמר ע"י אחת הדמויות או רק הבעת פנים/ תנועה מסוימת שאחת הדמויות עושה. המבנה הבסיסי של הMEME עליו נבנים רוב הממים הינו:

משפט ראשון בחלקה העליון של התמונה - שם אנחנו נמקם את המשפט שלנו.

משפט שני בחלקה התחתון של התמונה - שם יחכה המשפט שנאמר במקור ע"י הדמות\ הבעת הפנים של דמות.


 

איך יוצרים את הקטע המצחיק?

בפסקה הקודמת הסברתי על שני החלקים שמהם מורכב הMEME שלכם. החלקים האלו מורכבים משני עולמות: 1. המשפט למעלה מייצג את עולם התוכן שלכם (שירות לקוחות, חדר כושר, סושייה וכו'..)

2. המשפט למטה מייצג את הפאנצ' והבדיחה המוכרת. בהחלט רצוי שהחלק השני יהיה גם עכשווי וטרנדי - אבל לא חובה. כל הקטע של הMEME הוא לחבר בין קהל היעד (שמכיר את הבדיחה והפאנצ') למוצר או השירות שלכם. שימו לב: המטרה היא שקהל היעד יבין את הבדיחה, כך שאם כל העובדים שלכם צוחקים אבל הלקוחות לא - כנראה שעשיתם משהו לא נכון.


 

הבנתי אותך, עכשיו איך מתחילים לייצר תוכן כזה?

שלב ראשון הוא לחשוב על הקטע שצוחקים עליו - אתם צריכים להיכנס לזווית ההתבוננות של הלקוחות שלכם ולהבין את נקודות הכאב והעונג שלהם במהלך השבוע.

שלב שני הוא התאמה של נקודת הכאב/עונג לMEME.. כשהבנתי את התובנה הזאת אני ניגש למגוון מאגרי ממים שקיימים באינטרנט. את הMEME עבור הבלוג הזה מצאתי באתר http://www.memeking.co.il/. היכנסו לאתר והתחילו לסרוק עבור MEME שהפאנצ' שלו יכול להתאים לבדיחה שלכם. לאחר שבחרתם MEME ויצרתם אותו - אני ממליץ לשלוח אותו לשניים-שלושה אנשים קרובים (שהם גם חלק מקהל היעד) לוודא שהבדיחה באמת עובדת ומשיגה את אפקט הבדיחה.

שלב שלישי: החיבור השיווקי - לאחר שיצרתם את אפקט החיבור עם הקהל, אתם מגישים את ההצעה השיווקית.

בואו נניח בשביל ההדגמה שאני בעלים של מכולת שכונתית והלקוחות הקבועים שלי הם הורים צעירים. לאחר ניתוח קצר של שגרת הלקוחות עליתי על נקודת כאב מאוד מעצבנת בשגרת הלקוחות שקשורה לתעשייה שלי: כשהילדים מצטרפים להורים במשימת הקניות במכולת, הם תמיד עושים מהומה ובלאגן אם ההורים "מעיזים" לא לקנות להם חטיפים שהם רוצים.

הנה הMEME שלי:




במקרה שלנו, מכיוון שנושא הMEME הוא חטיפים לא בריאים, הייתי משווק מבצע על חטיפי בריאות או על ירקות ופירות. זוהי דוגמא ממש על קצה המזלג ויש עוד הרבה לאיפה לקחת את הנושא.

אהבתם את הנושא? בבלוגים הבאים אפרט על פרסום מתוחכם יותר בעזרת ממים, טעויות שלא עושים ועוד. שווה לעקוב. סופ"ש נעים

Comments


איזה כיף! אחזור אלייך בהקדם

הצטרפו לקהילה

ספרו לי איזה נושא מעניין אתכם ועל מה הייתם רוצים לקרוא בבלוג שלי

  • LinkedIn
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon

 כל הזכויות שמורות להדר מנדלסון.

bottom of page